DR IGOR JEREMIĆ

specijalista ginekologije i akušerstva, radiotalasne dermatohirurgije i dermatoestetike, licencirani edukator radiotalasne hirurgije za Evropu

Pelleve lifting lica i tela

Najbolji nehirurški lifting zasnovan na Ellman radiotalasnoj tehnologiji frekvencije 4MHz

Sve do sada poznate forme nehirurškog liftinga bilo da se radi o laserskoj ili radiotalasnoj tehnologiji imaju jedan cilj: podstaći što je moguće veću sintezu kolagena i elastina na tertiranim zonama.

Upravo u pomenutoj činjenici i leži razlika u efektima RTL liftinga u odnosu na druge nehirurške liftinge.

RTL lifting zasnovan je na potpuno drugačijem principu u odnosu na fototermičku reakciju koju stvara većina dermatoloških lasera. Za razliku od lasera koji koriste svetlosnu energiju za stvaranje toplote , radiotalasi frekvencije 4Mhz u tretmanima stvaraju toplotu zahvaljujući otporu u dermu i potkožnom tkivu.

Na taj način omogućava se prenos većih nivoa energije kroz kožu do većeg volumena dermalnog tkiva, što apsolutno nije slučaj kod neablativnih dermatoloških lasera, kod kojih takođe ne postoji uporedna zaštita epiderma od opekotina koja je veoma bitna prednost radiotalasne dual frequency ELLMAN tehnologije.

Kako deluje radiotalasni snop u tretiranoj zoni?

Radiotalasni snop prolazi kroz strukture kože i svoj efekat ispoljava isključivo na kolagenim i elastičnim vlaknima derma. Početna reakcija kolagenih i elastičnih vlakana je njihova intezivna kontrakcija čime se i objašnjava efekat mikroliftinga odmah nakon tretmana. Međutim, cilj RTL-a nije pomenuta kontrakcija, jer već u toku prve nedelje dolazi do postepene relaksacije pomenutih vlakana pri čemu se istovremeno javlja ekspresija gena u fibroblastima kože koji postaju odgovorni za naknadno intezivno stvaranje kolagenih i elastičnih vlakana na tretiranim zonama. Upravo od tog tretnutka kreće mehanizam dejstva RTL-a koji će svakim danom imati sve vidljivije rezultate na tretiranim regijama lica i tela. Suština je mehanizma dejstva je kontrolisano oštećenje koje kao posledicu ima exscesivnu sintezu kolagena i elastina po prinicipu ožiljavanja, kao kod zarastanja rana. Upravo najnovija ispitivanja ukazuju da se putem PELLEVE radiotalasnog liftina podstiče do sada najviše moguća sinteza kolagena i elastina u poređenju sa drugim poznatuim formama nehiruškog liftinga.

Kako doći do pravih rezultata?

Na osnovu velikog iskustva dr Jeremića koje se meri u preko 3.000 liftinga i čiju su rezučtati proglašeni najboljim na svetu može se slobodno reći da je tajna odličnih rezultata u pravilno izbalansiranoj mehaničko termičkoj stimulaciji sinteze kolagena i elastina koja je rezultat jedinstvene tehnike rada doktora Jeremića.

Šta to u prevodu znači?

To ustvari predstavlja kombinaciju tehnike samog rada, tačnije pokreta i dovoljno jake izlazne snage aparata.

Protokoli rada RTL liftinga

Protokoli koje ćete ovom prilikom videti rezultat su nesumnjivo velikog iskustva dr Jeremića i kao takvi su se pokazali najboljim.

Protokol rada liftinga lica kao celine

Kod osoba ispod 40 godina rade se 3 tremana na 3 do 5 nedelja, a potom se radi po jedan održavanja na 4 meseca.

Kod osoba između 40 i 50 godina rade se 4 tretmana na 3 do 4 nedelje, a potom se radi po jedan tretman održavanja na 4 meseca.

Kod osoba preko 50 godina rade se 5 do 6 tretmana na po 3 do 4 nedelje, a potom po jedan tretman održavanja na 3 meseca.

Protokol rada liftinga zone oka sa kapcima

Kod osoba ispod 40 godina rade se 3 tretmana na mesec dana, sa po jednim tretmanom na 4 meseca za održavanje

Kod osoba preko 40 godina rede se 4 do 5 tretmana na mesec dana sa po jednim tretmanom održavanja na 3 meseca.

Protokol rada liftinga lica i dekoltea

Obično ovu zonu rade osobe preko 40 godina starosti i prevashodno žene.

Protokol podrazumeva 6 tretmana na 2 do 3 nedelje uz jedan tretman održavanja na svaka 3 meseca.

Važne napomene u vezi RTL-a

Indikacije i kontraindikacije

PELLEVE LIFTING JE INDIKOVANO RADITI KOD OSOBA OBA POLA OD 30 DO 80 GODINA.

Lifting se ne radi kod autoimunih bolesti kože, infekcija i ekcema kože na regijama koje trebamo tretirati.

ZAPAMTITE

Jedna od bitnih kontraindikacija je rad nestručne osobe koja nije lekar i koja nije zvanično obučena od strane ellman licenciranog edukatora.

Takođe se ne radi kod postojanja zlatnih niti u koži lica, metalnih implanta na zigomatičnim kostima pri čemu se ne misli na zube. Treba ga izbegavati kod osoba sa pejsmejkerom i onih obolelih od epilepsije. Na kraju ne treba ga odmah raditi kod stavljanja filera, jer se hijaluron može pretvoriti u belance, već posle 4 meseca. Botoks se jako brzo razgrađuje pod dejstvom radiotalasa pa treba u toku rada izbegavati zone pod botoksom (čelo).

Trajanje tretmana i subjektivni osećaj

Sam tretman je bezbolan, može se reći prijatan i traje kod tretmana lica 35 minuta, zone oka 15 do 20 minuta, vrata i dekoltea oko 20 minuta.

Nakon tretmana prisutno je samo blago crvenilo tretiranih zona sa akcentom oko zone oka i kapaka i koje se povlači najviše za dva sata, a prati ga i blagi otok zone oka , kapaka i nazolabijlnih brazdi koji se povlači za 24 sata tako da se klijent odmah uključuje u svakodnevne aktivnosti.

Kod muškaraca efekat je bolji za 25% zbog testosteronom stimulisane sinteze kolagena i elastina.

Važno je znati da se tretman može raditi tokom cele godine bez ikakvih ograničenja jer radiotalasna tehnologija nema veze sa laserskom kojoj su letnji meseci kontraindikacija za rad.

Tretman rade samo lekari sa iskustvom u radiotalasnoj hirurgiji, jer samo to garantuje prave rezultate.

Tek kada uradite RTL lifting uverite se zašto je to najefikasniji i najsavremeniji nehirurški lifting na svetu.

Koje zone tretiramo i šta postižemo RTL liftingom?

RTL lifting podrazumeva liftin lica vrata i dekoltea u šta svakako spada zona oka, tačnije gornji i donji kapci.

Obično se induvidualni osećaj nezadovoljstva izgledom svoga lica počinje javljati oko 40 godine života, jer tada upravo dolazi do pada tonusa kože lica koji se ogleda u padu tonusa obraza prema bradi, sa pojavom podbratka, uvećanju nazolabijalnih brazdi, gubitka kvaliteta i stepena hidriranosti same kože što sve skupa počinje da daje utisak ostarelosti kože i gubitka samopouzdanja. Upravo je to pravi trenutak za RTL celog lica.

Gde se stavlja akcenat rad u toku tretmana lica?

U toku liftinga lica akcenat rada je na predelu obraza, nazolabijalnih brazdi, dela oko usta uz vilične kosti sa povlačenjem kože lica prema slepočnim regijama, s tim što se u toku tretmana podjednako dobro tretiraju i predeo čela, bore oko očiju, donji i gornji kapci i obavezno podbradak.

Šta dobijamo RTL-om lica kao celine?

Prvi utisak je da lice počinje da izgleda svežije i odmornije. Drastično se popravlja kvalitet same kože, njena hidratacija, tonus, brisanje sitnijih i umanjanje dubokih bora, sa podizanjem tonusa kože obraza, smanjenjem nazolabijalnih brazdi i podbradka.

Obično se za lifting pomenute zone kao jedne celine odlučuju osobe oba pola između 30 i 40 godina starosti.

Što se tiče tretiranja gornjih i donjih kapka, rezultati se sastoje u resorpciji oko 40% masnih jastučića ispod donjeg kapka, sa vidnim zatezanjem nežne kože i gornjih i donjih kapaka, što celokupnom oku daje svežiji i odmorniji izgled. Ovaj fenomen klijenti obično opisuju rečima da kada ustanu oči im izgledaju mnogo otvorenijem, zbog povećanja tonusa kože gornjih i donjih kapaka.

Bore oko očiju (smejalice) ukoliko su dublje značajno se redukuju nakon propisanog protokola tretmana. Fine i plitke borice tek u naznaci gotovo u potpunosti nestaju, a uz to dolazi i do blagog podizanja spoljne trećine obrva ka zaliscima, što sve skupa ovom tretmanu daje efekat liftinga tretiranih zona.

Vrat i dekolte

Vrat i dekolte su velika zona koliko i samo lice i na njima se znaci starenja najbrže vide, a čak i plastična hirurgija nema mnogo uspeha. Upravo je to kjučni razlog što se PELLEVE lifting pomenute zone treba raditi kao odvojena celina, ne samo zbog tehnike koja je jako bitna, već i zbog protokola koji se razlikuje od protokla koji se sprovodi kod liftinga lica i zone oka sa kapcima.

Tehnika rada

Tehnika u radu nikako nije puko mlataranje elektrodom po licu, vratu i dekolteu bez ikakvog cilja i plana.

Moramo imati plan koji nedvosmisleno prati anatomske strukture tretirane regije. U radu podjednako učestvuju obe ruke čije je kretanje posledično povezano. Jedna ruka drži nastavak, a druga zateže kožu u pravcu kretanja elektrode. Kombinacije pokreta obe ruke su uslovljene anatomskom zonom koju tretiramu u toku tretmana.

Izlazna snaga aparata

Termička stimulacija sinteze kolagena i elastina je direktno povezana sa izlaznom snagom kojom delujemo na tretiranu regiju preko RTL nastavaka.

Najbolji rezultati se bez sumnje postižu na modu rada CAT, jer se na taj način prenosi najveći nivo energije kroz kožu do fibroblasta u dermu. Što veću izlaznu snagu koristimo to veću energiju dejstva imamo, a samim tim i neuporedivo bolje rezultate u lifting efektu postižemo. Veliku izlaznu snagu možemo primenjivati samo ako dobro poznajemo tehniku rada, koja podrazumeva u svakom trenutku kontrolu brzih i pravilnih pokreta. Ako samo jednog trenutka usporimo pokrete elektrode pri velikoj izlaznoj snazi aparata, doći će do opekotina na koži.

RTL - galerije

 • RTL lica
 • img1
 • img2
 • img3
 • img4
 • img5
 • img6
 • img7
 • RTL zone očiju i kapaka, vrat

 • img01
 • img02
 • img03
 • img04
 • img05
 • img06
 • img07
 • img08
 • img09
 • img10
 • img11
 • img12
 • img00
 • RTL - tehnika

 • img1
 • img2
 • img3
 • img4

© 2016 Dr Igor Jeremić. All rights reserved.